sâmbătă, 24 decembrie 2011

Obiective turistice Arieseni

In Arieseni si in comunele invecinate gasiti numeroase atractii turistice. In perioada de iarna accesul este recomandat doar la o parte dintre acestea datorita dificultatii accesului la celelalte.


In perioada de iarna va recomandam sa vizitati:

  1. Partia Vartop 1 - situata in satul de vacanta Vartop-Arieseni la 7 kilometri de pensiune. Aceasta partie este dotata cu teleschi si iluminat nocturn.
  2. Partia Vartop 2 - este o partie preferata de turistii incepatori avand o panta mai mica. La aceasta partie este in lucru instalatia de zapada artificiala care va fi gata pe iarna urmatoare 2012-2013.
  3. Partia Piatra Graitoare - partie noua ce asigura transportul cu un telescaun modern, avand 2 variante de coborare : partia neagra cu un grad de dificultate ridicat si partia rosie cu un grad de dificultate mediu. Aceasta partie este dotata deasemenea cu iluminat nocturn.
  4. Cascada Varciorog - o cadere spectaculoasa de apa de 15 metri inaltime ce in perioada de iarna are un farmec aparte datorita ghetii ce se formeaza in jurul ei.
  5. Groapa Ruginoasa - o imensa rana in munte formata natural prin mici alunecari de teren. Farmecul acesteia este data de dimensiunea gigantica a acesteia, de poienita de langa aceasta si de muchiile ascutite ale crestelor gropii.
  6. Ghetarul Scarisoara - binecunosca pestera cu gheata din Garda de sus, ce are gheata pe tot parcursul anului
  7. Pestera Poarta lui Ionele - o pestera cu lungime sub 80 de metri, dar cu o intrare de peste 10 metri inaltime. Aceasta pestera a fost amenajata in vara 2010.
  8. Pestera Coiba mare - cea mai mare intrare de pestera din Romania, fiind situata in satul Casa de Piatra Arieseni.
  9. Ghetarul Vartop - unde s-au descoperit 3 urme de picior ale omului de neandertal, una dintre cele mai frumoase pesteri de pe Valea Ariesului - numita si Pestera Minunata.
  10. Muzeul Patrahaitesti - mic atelier de artizanat al mesterilor ciubarari din Arieseni. De aici puteti achizitiona donite, ciubere, pahare, fluiere si tulnice de lemn; toate acestea confectionate manual de mesterii populari.
Mai multe informatii despre atractiile turistice din Arieseni si imprejurimi, precum si albume de fotografie cu acestea gasiti pe www.arieseni-apuseni.ro.

Un comentariu: